x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O barcă plină cu refugiaţi rohingya a ajuns în Malaezia

O barcă plină cu refugiaţi rohingya a ajuns în Malaezia

03 Apr 2018   •   15:12
O barcă plină cu refugiaţi rohingya a ajuns în Malaezia

O barcă încărcată cu zeci de refugiaţi rohingya din Myanmar a ajuns în Malaezia, iar membrii minorităţii musulmane fără stat vor avea voie să intre în ţară, potrivit autorităţilor, scrie The Guardian.

Barca, la bordul căreia se aflau 56 de persoane, a fost interceptată de autorităţile maritime malaeziene în apropiere de nord-vestul insulei Langkawi, potrivit declaraţiilor făcute de şeful marinei, Ahmad Kamarulzaman Ahmad Badaruddin.

“Toţi cei 56 de pasageri, în mare parte copii şi părinţi, sunt în siguranţă, dar obosiţi şi înfometaţi”, a spus şeful marinei. “Barca, împreună cu pasagerii, a fost înmânată autorităţiilor responsabile pentru imigraţie”.

Marina şi garda de coastă au intensificat patrulele în zonă după ce barca s-a oprit pentru scurt timp pe o insulă de pe coasta de vest a Thailandei, duminică, iar pasagerii au afirmat că se află în drum spre Malaezia.

Puţin migranţi rohingya au încercat să călătorească cu barca în sud, de când autorităţile din Thailanda au blocat reţelele regionale de trafic în 2015, lăsând mii de migranţi abandonaţi în ape deschide sau în junglă.

Aproximativ 70.000 de refugiaţi rohingya şi căutători de azil trăiesc în Malaezia, potrivit celor mai recente statistici ONU.

×
Subiecte în articol: refugiati rohingya Myanmar malaezia