x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O bombă de 500 de kg a fost descoperită în centrul Berlinului

O bombă de 500 de kg a fost descoperită în centrul Berlinului

18 Apr 2018   •   13:53
O bombă de 500 de kg a fost descoperită în centrul Berlinului

Autoritățile germane au programată o evacuare masivă a centrului Berlinului, pentru ziua de vineri a sătptămânii curente.

Această acțiune a fost hotărâtă după ce a fost descoperită o bombă de 500 de kg, care datează din timpul celui de-Al  Doilea Război Mondial, și se află în apropierea gări centrale din Berlin, a anunțat poliția germană citată de 7sur7.be.

În apropierea locului în care a fost găsită bomba se află, gara centrală, Ministerul Economiei și cel al Transporturilor, ambasade, un spital al armatei, dar și alte instituții de stat.

Tot în perimetrul respectiv se mai află imobile de locuințe, muzee sar și birouri, însă este prematur de estimat câte persoane vor trebui să fie evacuate.

Transportul feroviat spre și dinspre Berlin va fi perturbat. 

În luna octombrie a anului trecut, 10.000 de persoane dintr-un cartier din sud-vestul Berlinului au fost evacuate pentru dezamorsarea unei bombe de 250 de kg, care data tot din timpul celei de-a doua conflagrație mondială.

În septembrie 2017, la Frankfurt a fost descoperită o bombă britanică enormă, de 1,4 tone din cauza căreia au fost evacuați 65.000 de oameni.

×
Subiecte în articol: bomba de 500 de kg berlin