x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O capitală sud-americană se cofruntă cu un fenomen mai puțin obișnuit. Peste 150.000 de locuințe fără energie electrică

O capitală sud-americană se cofruntă cu un fenomen mai puțin obișnuit. Peste 150.000 de locuințe fără energie electrică

16 Iul 2017   •   14:10

Locuitorii din capitala Chile, Santiago, au trecut printr-o experienţă rară în acest weekend: este vorba despre prima ninsoare din ultimul deceniu, relatează DPA duminică. 

În condiţiile în care temperaturile au coborât sâmbătă aproape de limita de îngheţ, 150.000 de locuinţe au rămas fără electricitate, au anunţat autorităţile responsabile cu gestionarea catastrofelor. 

Mai multe străzi au fost închise pentru circulaţie din cauza faptului că stratul de zăpadă era de 30 de centimetri. 

O treime din populaţia de 18 milioane a ţării trăieşte în capitală, notează DPA. În următoarele zile, temperaturile ar urma să scadă până la minus 3 grade Celsius. 

Ninsorile s-au produs şi în alte oraşe în afară de Santiago, iar provinciile San Felipe, Los Andes şi Valparaiso au fost vizate de alerte meteorologice pentru grindină şi polei. 

Potrivit Xinhua, 14 dintre cele 15 regiuni din Chile au fost afectate sâmbătă de ploi puternice, furtuni cu tunete şi fulgere, valuri mari şi ninsori. Singura regiune care nu a fost vizată de o alertă meteorologică a fost Magallanes, în extremitatea sudică a ţării.AGERPRES

×