x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O clădire din Mumbai s-a prăbuşit ca urmare a ploilor musonice din Asia de Sud. Cel puţin şapte morţi

O clădire din Mumbai s-a prăbuşit ca urmare a ploilor musonice din Asia de Sud. Cel puţin şapte morţi

31 Aug 2017   •   11:28
O clădire din Mumbai s-a prăbuşit ca urmare a ploilor musonice din Asia de Sud. Cel puţin şapte morţi

Cel puţin şapte oameni au murit, iar alţi 40 se crede că sunt prinşi printre ruinele clădirii, după ce aceasta s-a prăbuşit în Mumbai, capitala financiară a Indiei, joi dimineaţă, pe măsură ce ploile musonice continuă să producă haos în Asia de Sud, scrie The Guardian.

Clădirea rezidenţială de patru etaje care s-a prăbuşit se află într-o zona populată din Mumbai, Bhendi Bazaar, după ce ploile masive au transformat străzile în râuri. Echipe de salvare, poliţia şi rezidenţi au muncit împreună şi au reuşit să scoată 13 persoane de sub dărmături. Operaţiunile de salvare continuă. Autorităţile au sfătuit persoanele care locuiesc în clădiri adiacente să evacueze, după ce acestea au început să aibă fisuri.

Mii de clădiri din Mumbai, care au peste 100 de ani, prezintă riscul de a se prăbuşi, fundaţiile acestora au slăbit în urma celor mai puternice ploi din ultimii 15 ani.

Peste 1,200 de persoane au murit

Mai mult de 1,200 de persoane au murit în India, Nepal şi Bangladesh în urma celor mai mari inundaţii din ultimii ani. Se estimează că 40 de milioane de oameni au fost afectaţi în regiune.

Furtuna a ajuns în Pakistan joi. Înregistrările TV locale au arătat că străzile au fost deja inundate, iar departamentul meteorologic al ţării prognozează că ploile vor continua timp de trei zile în diferite părţi ale provinciei Sindh, unde autorităţile au închis şcolile ca măsură de precauţie.

Vântul puternic şi ploile sunt aşteptate, de asemenea, în sud-vestul oraşului Baluchistan şi în estul provinciei Punjab. Departamentul meteorologic a afirmat că ploile sunt aşteptate şi în capitală, Islamabad, şi în Kashmir.

O treime din Bangladesh se află sub apă, iar în Nepal, unde 150 de persoane au murit, ONU a afirmat că sunt cele mai grave inundaţii din ultimul deceniu.

 

×
Subiecte în articol: india inundatii muson ploi musonice mumbai