x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O coloană de blindate ruseşti înaintează în sud-estul Ucrainei

O coloană de blindate ruseşti înaintează în sud-estul Ucrainei

27 Aug 2014   •   13:24
O coloană de blindate ruseşti înaintează în sud-estul Ucrainei

Serviciul de presă al operațiunii antiteroriste desfășurată de autoritățile ucrainene au anunţat că o sută de blindate rusești înaintează în sud-estul Ucrainei, relatează jurnal.md.

"Avem informații în legătură cu înaintarea, pe ruta Starobicevo-Telmanovo, a unei coloane formate din 100 de vehicule, printre care tancuri, blindate și lansatoare de rachete multiple Grad”, se precizează într-un comunicat.

Această coloană se îndreaptă spre localitatea Telmanovo, la circa 20 de kilometri de frontiera cu Rusia și la 80 de kilometri de Donețk, bastion al forțelor rebele proruse. Telmanovo este situat, de asemenea, la circa 40 de kilometri la nord de Novoazovsk, unde autoritățile ucrainene au stopat luni, potrivit afirmațiilor lor, o coloană de blindate rusești.

Ieri, forțele armatei ucrainene și cele separatiste proruse au făcut schimbde focuri de artilerie și duc în continuare lupte la sol.

Rebelii proruși au anunțat, luni, lansarea unei contraofensive în sudul bastionului lor Donețk, în ceea ce pare a fi o încercare de a încercui armata ucraineană.

Potrivit armatei ucrainene, o altă coloană formată din șase lansatoare de rachete Grad și din camioane cu combatanți a pătruns pe teritoriul ucrainean dinspre Rusia, prin localitatea Dibrovka, situată la 110 kilometri est de Donețk.

La Donețk, trei civili au fost uciși în ultimele 24 de ore, în explozii de obuze în cartierul Petrovski (vest).

×