x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O comisie va verifica veniturile a aproape un milion de funcţionari publici, anunță premierul ucrainean

O comisie va verifica veniturile a aproape un milion de funcţionari publici, anunță premierul ucrainean

17 Sep 2014   •   21:52
O comisie va verifica veniturile a aproape un milion de funcţionari publici, anunță premierul ucrainean
Sursa foto: O comisie va verifica veniturile a aproape un milion de funcţionari publici, anunță premierul ucrainean

Primul ministru ucrainean Arseni Iaţeniuk a anunţat miercuri crearea unei comisii speciale destinate să verifice veniturile a aproape un milion de funcţionari publici, în cadrul unei politici de luptă împotriva corupţiei.

Legea, adoptată marţi de parlamentul ucrainean, vizează "până la un milion de funcţionari de diferite ranguri, întregul guvern inclus", a declarat Iaţeniuk în faţa miniştrilor săi. Această dispoziţie anticorupţie a fost una dintre revendicările ucrainenilor în timpul protestelor ce au condus la plecarea fostului preşedinte Viktor Ianukovici la începutul anului.

Legea prevede neeligibilitatea timp de 5 la 10 ani pentru orice persoană ce nu este în măsură să justifice sursa resurselor sau bunurilor sale. Aceeaşi sancţiune este prevăzută pentru oricine care susţine cauza separatiştilor proruşi şi pentru cei care au fost guvernator, ministru sau procuror când poliţia a deschis focul la Kiev asupra contestatarilor, făcând o sută de morţi în trei zile.

×