x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O companie acordă angajaţilor nefumători mai multe zile libere decât celor fumători

O companie acordă angajaţilor nefumători mai multe zile libere decât celor fumători

30 Oct 2017   •   17:15
O companie acordă angajaţilor nefumători mai multe zile libere decât celor fumători

O companie din Japonia le acordă angajaţilor nefumători şase zile în plus de concediu plătit, la un an după ce aceştia s-au plâns că lucrează mai mult decât colegii lor fumători care ies în pauzele de ţigară, informează luni The Telegraph. 

Compania de marketing Piala Inc., cu sediul în Tokyo, a introdus acest beneficiu în luna septembrie, iar angajaţii s-au grăbit să profite. 

''Unul dintre angajaţii nefumători din companie a depus o notificare la începutul anului spunând că pauzele de ţigară creează probleme'', spune Hirotaka Matsushima, purtător de cuvânt al companiei. 

''Directorul nostru a văzut notificarea şi a fost de acord aşa ca nefumătorii să primească timp suplimentar în compensare'', a declarat Matsushma pentru The Telegraph. 

Nemulţumirile în rândul nefumătorilor au crescut pentru că birourile companiei sunt situate la etajul al 29-lea într-o clădire din Ebisu, un cartier din Tokyo. Oricine vrea să fumeze este nevoit să meargă la demisol, iar fiecare pauză de ţigară durează aproximativ 15 minute. 

''Sper să încurajez angajaţii să renunţe le fumat mai degrabă prin stimulente, decât prin constrângeri'', a declarat Takao Asuka, directorul executiv Piala Inc, pentru Kyodo News. 

Cel puţin 30 din cei 120 de angajaţi ai companiei şi-au luat zile libere de când a fost introdus noul sistem, potrivit lui Matsushima, el însuşi nefumător, care a folosit zilele libere pentru a merge cu familia la o staţiune termală. 

Iniţiativa a încurajat patru oameni să se lase de fumat, a adăugat acesta. 

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 21,7% dintre adulţii japonezi fumează, procentul fiind mai ridicat în rândul bărbaţilor şi al persoanelor mai în vârstă. 

Companiile japoneze sporesc eforturile pentru a-şi proteja angajaţii de efectele fumatului pasiv, iar în luna iunie, Lawson Inc, un lanţ de supermarketuri, a interzis fumatul în sediul central şi în birourile regionale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: japonia fumatori nefumatori zile libere