x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O dădacă a fost găsită vinovată pentru uciderea a doi copii

O dădacă a fost găsită vinovată pentru uciderea a doi copii

19 Apr 2018   •   12:30
O dădacă a fost găsită vinovată pentru uciderea a doi copii

O dădacă a fost găsită vinovată pentru uciderea a doi copii pe care îi avea în grijă, în New York, scrie BBC.

Dădaca, Yoselyn Ortega, a afirmat că suferea de nebunie la momentul atacului, însă judecătorii au respins această apărare.

Corpurile celor doi copii, Lucia Kim, în vârstă de şase ani, şi Leo, în vârstă de doi ani, au fost găsite de mama lor, Marina Krim, în cadă, pe data de 25 octombrie 2012.

Marina Krim a declarat în faţa procurorilor că a văzut-o pe Ortega, în vârstă de 55 de ani, cum s-a înjunghiat în gât, în încercarea de a se sinucide. Mama copiilor s-a întors acasă cu cel de-al treilea copil, Nessie, în vârstă de trei ani, după ce Ortega nu a dus-o pe Lucia la cursurile de dans.

Procurorii au afirmat că dădaca era nemulţumită pentru că simţea că este suprasolicitată de către familia pentru care lucra.

Echipa de apărare a dădacei a afirmat că aceasta suferea de o “boală mintală cronică”, motiv pentru care nu era capabilă mintal să fie responsabilă de propriile acţiuni. Avocatul acesteia a spus că Yoselyn avea halucinaţii privind un ordin din partea diavolului de “a omorî copiii şi pe ea” .

Yoselyn Ortega a fost condamnată la închisoare pe viaţă.

“Sperăm că acest verdict va da familiei Krim oportunitatea de a se vindeva, pentru a pune capăt şi a merge mai departe”, a spus procurorul districutului Manhattan, Cyrus Vance.

 

×