x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O filipineză, dispărută în urma unei inundații, salvată pe mare, la 900 de kilometri de țărm

O filipineză, dispărută în urma unei inundații, salvată pe mare, la 900 de kilometri de țărm

25 Dec 2017   •   15:35
O filipineză, dispărută în urma unei inundații, salvată pe mare, la 900 de kilometri de țărm

O femeie în vârstă de 25 de ani a fost salvată pe mare, luni, la patru zile după ce a dispărut din locuinţa ei, care a fost distrusă în urma unei inundaţii provocate de taifunul Tembin în sudul statului Filipine, au anunţat luni oficialii din această ţară, citaţi de DPA. 

Diana Salim a fost salvată din apele mării de echipajul unei nave de tip cargo în largul coastelor provinciei Antique, la o distanţă de 900 de kilometri faţă de oraşul ei natal Sibuco, aflat în provincia Zamboanga del Norte, una dintre regiunile cele mai afectate de taifunul Tembin. 

Atunci când marinarii de pe acea navă au văzut-o pe tânăra femeie în dimineaţa de Crăciun, cu puţin timp înainte de ivirea zorilor, ea plutea în derivă agăţată de o bucată din lemn care s-a desprins din structura casei sale, distrusă de o inundaţie ce a avut loc vineri. 

Norbideiri Edding, primarul din Sibucco, a spus vestea despre salvarea Dianei Salim a fost transmisă autorităţilor locale de un grup de voluntari din Antique care participă la operaţiuni de salvare. 

"Salvarea Dianei ne întăreşte speranţele că vom găsi şi alţi supravieţuitori", a declarat primarul filipinez la un post radiofonic local. 

Taifunul Tembin s-a abătut asupra provinciei Mindanao din sudul statului Filipine, vineri, provocând inundaţii, viituri şi alunecări de teren, care au făcut cel puţin 240 de decese, au determinat evacuarea a peste 97.000 de persoane şi întrerupt alimentarea cu energie electrică în zone extinse din această ţară. 

În provincia Lanao del Norte au fost înregistrate 127 de victime. Alte 74 victime au fost raportate în Zamboanga del Norte, 27 în provincia Lanao del Sur şi 12 în alte regiuni, au precizat autorităţile filipineze.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: filipine inundatii salvare