x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O fotografie a ambasadoarei Bulgariei în Luxemburg stârnește ilaritate

O fotografie a ambasadoarei Bulgariei în Luxemburg stârnește ilaritate

11 Oct 2016   •   11:03
O fotografie a ambasadoarei Bulgariei în Luxemburg stârnește ilaritate

O fotografie în care ambasadoarea bulgară în Luxemburg Maya Dobreva apare lângă Marele Duce Henri a devenit virală în contextul alegerilor vestimentare mai puţin obişnuite făcute de reprezentanta oficială a Bulgariei, conform novinite.com.

Fotografia a fost postată pe site-ul Ministerului bulgar de Externe la sfârşitul lunii septembrie, însă a fost remarcată abia după o săptămână.

"Cei doi au discutat despre dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi întărirea contactelor economice şi culturale dintre cele două state", conform comunicatului ce însoţeşte fotografia. Nimic mai banal, însă atenţia cititorilor a fost atrasă de costumul de culoare bleu al ambasadoarei şi de accesoriile afişate de aceasta. Pălăria, împodobită cu pene şi cu panglici, a fost unul dintre principalele puncte de interes.

Deşi unii au comentat că această combinaţie de haine şi accesorii nu este cu totul lipsită de gust, alţii s-au declarat scandalizaţi de alegerile ambasadoarei, considerate improprii pentru întâlnirea cu un cap încoronat. Criticul bulgar de modă Lyubomir Stoykov a caracterizat această ţinută drept "o imitaţie ieftină a stilului aristocratic". Foştii colegi şi oamenii care o cunosc pe Maya Dobreva s-au abţinut de la remarci răutăcioase, invocând doar faptul că ambasadoarea este mai "excentrică".

Cancelarul german Angela Merkel, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi actualul premier britanic Theresa May, reprezintă tot atâtea exemple de femei în funcţii înalte care nu se sfiesc să-şi etaleze uneori preferinţele pentru ţinute mai fanteziste în culori vii şi atrag criticile experţilor în modă.

"Nu pălăria contează, ci ce se află sub ea", a comentat ambasadoarea Dobreva pentru cotidianul 24 Chasa, adăugând că nu înţelege interesul publicului pentru ţinuta sa, mai ales că respectiva ţinută a fost o chestiune de protocol. "Cuvintele exacte folosite pentru a descrie ţinuta pe care a trebuit să o port (conform notei de protocol pe care a primit-o anterior) erau: o rochie de după-amiază, pentru servirea ceaiului. Nu trebuia să fie o rochie de seară şi nici o rochie în culori închise. Trebuia să aleg şi o pălărie sau alte accesorii pentru cap. Poate părea nostim pentru o ţară ca a noastră, dar aici această ţinută nu este considerată drept nostimă sau ieşită din comun", a explicat ea.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Maya Dobreva