x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O geantă prea scumpă pentru Oprah Winfrey, într-un magazin de lux din Elveţia

O geantă prea scumpă pentru Oprah Winfrey, într-un magazin de lux din Elveţia

09 Aug 2013   •   11:48
O geantă prea scumpă pentru Oprah Winfrey, într-un magazin de lux din Elveţia

Oprah Winfrey, una dintre cele mai influente persoane din societatea americană, şi totodată una din cele mai bogate femei din lume, a avut plăcerea să descopere că în Elveţia, poate redeveni o persoană obişnuită, tratată ca atare.

După cum a mărturisit într-o apariţie televizată, invitată să participe la nunta Tinei Turner, ce a avut loc în Elveţia, Oprah s-a hotărât, aşa cum probabil că procedează majoritatea femeilor, să-şi ocupe timpul liber mergând la cumpărături.
Ea a luat la pas străzile Zurich-ului intrând într-unul din magazinele de lux din zonă.
"Eram în Zurich, acum câteva zile, într-un magazin. Nu purtam genele mele false, dar consider că înfăţişam perfect imaginea Oprah Winfrey, cu fusta Donna Karan şi cu săndăluţele mele. Am cerut vânzătoarei să-mi arate o geantă ce se afla undeva în spatele ei. Mi-a răspuns: «Nu, în niciun caz, e prea scumpă!». La insistenţele mele, mi-a replicat: «Nu, cu siguranţă nu doriţi să vedeţi această geantă, pentru că preţul ei este prea mare. Nu vi-l puteţi permite. N-aş dori să vă simţiţi prost din cauza acestui lucru».", povesteşte Winfrey.
Vânzătoarea a început apoi să-i arate alte modele de genţi, mai mici, ale căror preţuri, după estimarea sa, femeia din faţa şi le putea permite.
În cele din urmă, Winfrey a renunţat, spunându-i vânzătoarei că probabil are dreptate, şi că nu-şi putea permite geanta pe care dorise s-o vadă şi a părăsit, calm, magazinul.
"Puteam să dau totul peste cap, doar scoţând cardul din geantă, dar ce rost avea, când este clar că a fost o demonstraţie clară a faptului că rasismul încă există", a concluzionat singura miliardară de origine afro-americană.

"Mi se întâmplă să simt deseori senzaţia aceasta. Uneori sunt singura femeie aflată într-un consiliu, sau singura femeie afro-americană de pe o rază de 100 de kilometri, pot simţi tensiunea celorlaţi care nu cred că ar trebui să ocup locul pe acel scaun. Nu pot spune fără echivoc dacă este sexism sau rasism, pentru că se întâmplă să fie câte ceva din amândouă. Şi misoginismul e uriaş, se măreşte cu cât urci pe scara socială, pentru că bărbaţii sunt obişnuiţi ca ei să conducă", a spus Winfrey.

×
Subiecte în articol: oprah winfrey