x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O haină de blană purtată de o supravieţuitoare de pe Titanic, vândută la licitaţie pentru 230.000 de dolari

O haină de blană purtată de o supravieţuitoare de pe Titanic, vândută la licitaţie pentru 230.000 de dolari

23 Apr 2017   •   14:20
O haină de blană purtată de o supravieţuitoare de pe Titanic, vândută la licitaţie pentru 230.000 de dolari

O haină de blană purtată de o femeie care a făcut parte din personalul de bord de pe vasul Titanic, scufundat în 1912, a fost vândută la licitaţie, sâmbătă, contra sumei de 181.000 de lire (232.000 de dolari americani), informează Xinhua. 

Haina a fost vândută pentru o sumă de două ori mai mare decât preţul estimat iniţial de 80.000 de lire şi a fost cumpărată de un colecţionar din Marea Britanie. 

Mabel Bennett, care purta doar o cămaşă de noapte la momentul incidentului, a luat haina lungă de blană pentru a se proteja de vremea aspră din Atlanticul de Nord înainte de a se urca în barca de salvare. Ea a supravieţuit tragediei şi a decedat în 1974, la vârsta de 96 de ani. 

Bennett i-a dat haina unei nepoate, în anii '60, obiectul de vestimentaţie fiind expus până recent în Statele Unite în cadrul unei replici a unei camere de zi de la clasa întâi de pe Titanic, precizează sursa citată. 



Haina a fost însoţită la licitaţie de o scrisoare de provenienţă. "Această haină a fost purtată de mătuşa mea Mabel, care a fost însoţitoare de bord. La momentul salvării sale de pe Titanic era în cămaşă de noapte, iar această haină a fost primul obiect de vestimentaţie pe care l-a apucat pentru a se încălzi. Mătuşa mi-a dat haina la începutul anilor '60", se arăta în document. 

Bennett, care a lucrat la clasa întâi de pe Titanic, a purtat haina şi la bordul Red Star Line SS Lapland, vas folosit pentru transportul supravieţuitorilor de pe Titanic înapoi în Marea Britanie. 

Peste 1.500 de pasageri şi membri ai personalului de bord şi-au pierdut viaţa când pachebotul Titanic s-a izbit de un aisberg şi s-a scufundat în aprilie 1912, la călătoria inaugurală din Southampton, Marea Britanie, la New York.AGERPRES

×