x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O italiancă ar putea face închisoare pentru că nu a făcut destule treburi gospodăreşti

O italiancă ar putea face închisoare pentru că nu a făcut destule treburi gospodăreşti

05 Feb 2016   •   20:51
O italiancă ar putea face închisoare pentru că nu a făcut destule treburi gospodăreşti

O italiancă ar putea face închisoare pentru că cu a muncit suficient în gospodărie, scrie Washington Post care citează media italiană.

Femeia, în vârstă de 40 de ani din Sonnino, regiuniea Lazio, a fost acuzată de "rele tratamente aplicate familiei" şi dacă va fi condamnată atunci riscă pedeapsa cu închisoarea până la 6 ani.

Un articol din publicaţia Fatto Quotidiano spune că femeia este acuzată oficial de soţ de "administrare defectuoasă a treburilor casnice". Bărbatul susţine în pmângere că "a fost forţat ani de zile să trăiască în condiţii neigienice", el însuşi fiind neglijat şi abuzat verbal.
 Într-un studiu efectuat în anul 2013 se spune că femeile din Italia muncesc fără plată în gospodărie cu în medie 21 de ore mai mult decât partenerii lor, cea mai discrepanţă din toate ţările dezvoltate.
Unele ţări europene au făcut eforturi pentru a elimina acest tip de inegalitate de gen.

O comisie din Parlamentul European a sugerat, vara trecuta, într-un raport că bărbaţii ar trebui obligaţi să se ocupe de jumătate din treburile gospodăreşti, ca parte a "strategiei pentru egalitate". Au mai fost propuse măsuri pentru diminuarea violenţei domestice împotriva femeilor, o problemă destul de gravă în Italia, în pofida legislaţiei actuale care are ca ţintă combaterea acestui fenomen.

×