x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O navă a Marinei SUA a tras focuri de avertisment în direcţia unei nave iraniene în Golful Persic

O navă a Marinei SUA a tras focuri de avertisment în direcţia unei nave iraniene în Golful Persic

25 Iul 2017   •   17:55
O navă a Marinei SUA a tras focuri de avertisment în direcţia unei nave iraniene în Golful Persic
Sursa foto: MC2 (DV) Taylor Smith/Commander, Task Group 56.1

O navă de patrulare a Marinei SUA a tras marţi focuri de avertisment în direcţia unei nave iraniene care se apropiase la mai puţin de 140 de metri, a declarat un oficial al Ministerului Apărării american, relatează AFP şi Reuters. 

'Nava Marinei iraniene s-a apropiat cu viteză mare. Ea nu a răspuns semnalelor sau apelurilor, astfel că nava americană a fost nevoită să tragă focuri de avertisment', a declarat oficialul american sub rezerva anonimatului. 

Nava americană USS Thunderbolt era însoţită de mai multe ambarcaţiuni ale Gărzii de Coastă americane, a mai spus oficialul american, care a precizat că vasul iranian părea să fi aparţinut Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice, unitatea de elită a regimului iranian, creată în 1979 de ayatollahul Khomeini. 

Incidentul s-a produs la 03:00 ora locală (00:00 GMT), în nordul Golfului Persic. 

După focurile de avertisment, nava iraniană s-a oprit, iar nava de patrulare americană, USS Thunderbolt, şi-a reluat călătoria. 

Acest episod este ultimul dintr-o serie de incidente în care au fost implicate nave americane şi iraniene. În ianuarie, distrugătorul USS Mahan a tras trei semnale de avertisment în direcţia a patru nave de luptă aparţinând Gardienilor Revoluţiei Iraniene care s-au apropiat în mare viteză de ambarcaţiunea americană ignorând cererile venite din partea acesteia de a încetini.AGERPRES

×