x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Epava avionului Air Algerie, găsită în Mali, la graniţa cu Burkina Faso. La bordul aeronavei se afla şi un cetăţean român

Epava avionului Air Algerie, găsită în Mali, la graniţa cu Burkina Faso. La bordul aeronavei se afla şi un cetăţean român

24 Iul 2014   •   12:29
Epava avionului Air Algerie, găsită în Mali, la graniţa cu Burkina Faso. La bordul aeronavei se afla şi un cetăţean român
UPDATE 25 iulie, ora 07:40 - Epava avionului companiei Air Algerie, dispărut joi cu peste 116 persoane la bord după decolarea de la Ouagadougou, a fost găsită în nordul Republicii Mali, în apropiere de graniţa cu Burkina Faso, a anunţat şeful statului-major special al preşedinţiei burkinabeze, citat de AFP. Acesta a afirmat că nu deţine informaţii în legătură cu soarta pasagerilor.

'Tocmai am găsit avionul algerian. Epava a fost localizată (...) la 50 de kilometri nord de frontiera cu Burkina Faso', în zona Gossi din Mali, a declarat generalul burkinabez Gilbert Diendiéré la finalul unei reuniuni de criză desfăşurate la Ouagadougou şi după ce l-a informat pe preşedintele Burkina Faso, Blaise Compaoré.

Oraşul Gossi se află la circa 100 de kilometri sud-vest de Gao, cea mai mare localitate din nordul Mali. 'Pentru moment, nu avem alte precizări în legătură cu soarta pasagerilor, însă echipele noastre acţionează pe teren', a adăugat generalul.
.........................................................

Compania Air Algerie a anunţat că a pierdut joi contactul cu unul dintre avioanele sale, la 50 de minute de la decolarea din Ouagadougou, capitala statului Burkina Faso, din Africa de Vest, relatează AFP.

"Serviciile de navigaţie aeriană au pierdut contactul cu un avion al companiei Air Algerie ce efectua cursa Ouagadougou - Alger, la 50 de minute de la decolare", a anunţat compania algeriană.

Oficialităţile alegeriene au anunţat că aeronava este de tip MD83 şi are la bord 110 pasageri şi şase membri ai echipajului. Majoritatea pasagerilor sunt cetăţeni algerieni, iar echipajul este spaniol.
Cursa este operată de compania aeriană spaniolă Swiftair, care confirmă pierderea contactului.

O sursă Air Algerie a declarat AFP că aeronava nu se afla foarte departe de frontiera algeriană, în momentul în care, pentru a preveni riscul de coliziune cu o altă aeronavă aflată în zonă, din cauza nivelului scăzut al vizibilităţii, s-a cerut piloţilor să efectueze o schimbare a cursului de zbor.

Agenţia de monitorizare a traficului aerian Flightradar a distribuit pe Twitter anunţul că avionul s-ar fi prăbuşit deasupra Nigerului. în timp ce ministerul francez de Externe localizează aeronava prăbuşită în Mali. Prăbuşirea aeronavei nu a fost confimată în mod oficial.

Comandamentul trupelor ONU detaşate în Mali au informat că avionul s-ar fi prăbuşit în Mali, între Gao şi Tessalit, o zonă vastă şi slab populată, anunţă corespondentul BBC din capitala Bamako.

La bordul avionului, se afla şi un român, scrie agenţia de presă Reuters. Până în acest moment identitatea acestuia nu a fost făcută publică.

Două avioane de tip Mirage 2000 ale Armatei franceze au decolat din baza N'Djamena, într-o misiune de căutare pe arealul între ultimul punct în care a fost localizat avionul şi "traiectoria sa probabilă", a precizat purtătorul de cuvânt al Statului Major al Armatei Franceze.

Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, într-o intervenţie la Antena 3, că, la insistenţele ambasadei române, a primit confirmarea că pe lista de pasageri se află şi un cetăţean de naţionalitate română, însă identitatea acestuia nu este cunoscută. Corlăţean a adăugat că nu are, deocamdată, o confirmare oficială că avionul s-a prăbuşit.

Informaţia potrivit căreia avionul a pierdut legătura cu solul a fost transmisă, astăzi, pe Twitter, chiar de către reprezentanţii Air Algerie. La scurt timp, însă, mesajul a fost şters de pe Twitter, informează CNN.



Ştire în curs de actualizare

×