x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O SCRISOARE DESCHISĂ / Obama a vrut să fie preşedinte de dragul fiicelor lui

O SCRISOARE DESCHISĂ / Obama a vrut să fie preşedinte de dragul fiicelor lui

de Sînziana Stancu    |    16 Ian 2009   •   00:00

Într-o scrisoare deschisă adresată celor două fiice ale sale, noul preşedinte ales al Americii, Barack Obama, a dezvăluit că a intrat în cursa prezidenţială de dragul fiicelor lui, Malia şi Sasha.



Tatăl le-a mărturisit celor două fiice ale sale că a făcut acest pas pentru a putea face "cât mai mult pentru ele şi pentru fiecare copil al Americii", scrie AFP. "Când eram tânăr credeam că toată lumea e a mea, că pot să-mi croiesc drumul meu în lume, să am succes, să obţin tot ceea ce îmi doresc. Apoi aţi apărut voi în lumea mea", scrie Obama în scrisoarea publicată în revista de week-end Parade. "Atunci mi-am dat seama că viaţa mea nu contează prea mult dacă nu voi fi în stare să mă asigur că voi veţi avea toate oportunităţile pentru a fi fericite şi împlinite. De fapt, fetelor, pentru asta am candidat la Preşedinţie: pentru ceea ce îmi doresc eu pentru voi şi pentru oricare copil al acestei naţiuni!", şi-a încheiat el scrisoarea.

LISTA DORINŢELOR
Tatăl în vârstă de 47 de ani al Maliei (10 ani) şi al Sashei (7 ani) îşi doreşte mai întâi de toate "să forţeze limitele" pentru a fi descoperirea şi încurajarea dezvoltării de noi tehnologii capabile să îmbunătăţească viaţa şi mediul. Pentru fiecare copil american, nu numai pentru fiicele lui, Obama îşi doreşte să poată învăţa în şcoli bune, să aibă acces egal la învăţământul superior, indiferent de starea materială a familiei din care provine. Noul preşedinte îşi doreşte, de asemenea, să creeze un sisteme care să asigure slujbe bine plătite, asistenţă medicală accesibilă tuturor şi un plan de pensii care să le asigure "o viaţă demnă" după ce vor ieşi din activitate. Nu în ultimul rând, Obama vrea o Americă fără diferenţe rasiale, regionale, religioase, de cultură sau de sex, în care oamenii să trăiască în armonie.

×
Subiecte în articol: externe