x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O statuetă a Fecioarei Maria care plânge atrage mii de credincioși în Mexic

O statuetă a Fecioarei Maria care plânge atrage mii de credincioși în Mexic

11 Feb 2018   •   17:30
O statuetă a Fecioarei Maria care plânge atrage mii de credincioși în Mexic

O statuetă a Fecioarei Maria care plânge atrage mii de credincioşi catolici într-o casă din Ciudad Juarez, în nordul Mexicului, în apropierea frontierei cu SUA, transmite DPA. 

Statueta de 60 de centimetri a început să plângă la 27 ianuarie, a declarat proprietara obiectului de cult, Rosa Ramirez Aguilera, 54 de ani. 

"În anumite momente Fecioara plânge, râde sau îşi închide ochii, în funcţie de credinţa fiecărei persoane", a declarat Ramirez pentru DPA. Femeia, bolnavă de cancer, crede că Fecioara Maria îi trimite un semn prin care o îndeamnă să aibă mai multă credinţă că va ieşi biruitoare din lupta cu boala. 

Cozi lungi s-au format în faţa casei lui Rosa Ramirez Agguilera, mii de credincioşi din Mexic şi chiar şi de peste graniţă, din Texas, adunându-se să se roage Fecioarei. Vizitatorii cântă şi dansează în faţa statuii, o mângâie, îi aduc flori, o fotografiază şi o imploră să-i vindece pe bolnavi. 

Poziţia oficială a Bisericii Catolice a fost să dezmintă autenticitatea miracolului şi i-a avertizat pe credincioşi "să nu cadă în fanatism". 

"Sunt numeroase alte experienţe de acest fel, care au un impact mai mare şi care nu sunt acceptate" drept autentice, a comentat un purtător de cuvânt al diocezei din Ciudad Juarez.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: mexic statueta fecioara maria ciudad juarez