x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O tabără ilegală cu peste 1.000 de migranţi, evacuată din nou în nordul Parisului

O tabără ilegală cu peste 1.000 de migranţi, evacuată din nou în nordul Parisului

02 Mai 2016   •   12:04
O tabără ilegală cu peste 1.000 de migranţi, evacuată din nou în nordul Parisului

Autorităţile franceze au început luni dimineaţă evacuarea unei tabere ilegale instalate în nordul Parisului, sub o linie de metrou de suprafaţă, unde peste 1.000 de migranţi s-au adunat din nou în ultimele săptămâni, relatează AFP.

Aceasta este pentru a treia oară începând din luna martie când tabăra ilegală din zona staţiei Stalingrad este evacuată. În total, circa 20 de operaţiuni de acest tip au fost întreprinse la Paris începând din 2 iunie 2015.

Luni, la câteva minute după ora locală 06.00 (04.00 GMT), primii migranţi, mai ales sudanezi şi afgani, au început să se urce în autobuzele care urmau să-i transporte spre centre de primire în Ile-de-France şi în alte zone.

Duminică, în tabără au fost înregistraţi între 400 şi 500 de migranţi, dar numărul lor era mult mai mare luni. Puţin după ora 08.00, 1.044 erau deja plecaţi, iar alte în jur de 300 de persoane aşteptau să se îmbarce în autobuze, sub supravegherea poliţiei, a indicat prefectura.

Migranţii 'vor cere azil' în centrele de primire, iar 'cei care nu o vor face sau se vor comporta rău vor fi daţi afară', a declarat la faţa locului prefectul din Ile-de-France, Jean-François Carenco, citat de AFP.AGERPRES

×