x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O turistă britanică a fost înjunghiată mortal în Israel

O turistă britanică a fost înjunghiată mortal în Israel

15 Apr 2017   •   15:10
O turistă britanică a fost înjunghiată mortal în Israel
Sursa foto: Ben‏ - Twitter

O turistă britanică în vârstă de 23 de ani fost înjunghiată mortal vineri de către un palestinian în Israel, într-un tramvai din Ierusalim, a anunţat o sursă din poliţia israeliană citată de AFP. 

Iniţial, poliţia a anunţat că turista britanică a fost grav rănită, însă ea a decedat ulterior. Atacatorul este un palestinian în vârstă de 57 de ani şi a fost arestat. Acesta locuieşte în Ierusalimul de est şi a fost spitalizat în trecut după o tentativă de suicid, iar în anul 2011 a fost condamnat pentru o agresiune sexuală comisă împotriva propriei sale fiice. 

Teritoriile palestiniene, Ierusalimul şi Israelul au fost în ultimii ani scena unui val de violenţe în urma cărora, începând cu 1 octombrie 2015, au fost ucişi 260 de palestinieni, 41 de israelieni şi mai mulţi străini, relatează Agerpres. Majoritatea palestinienilor ucişi sunt autorii confirmaţi sau presupuşi ai atacurilor cu arme albe comise asupra tinerilor izolaţi. 

Intensitatea violenţelor a scăzut în ultimele luni, dar directorul Shin Beth-ului (serviciul israelian de securitate internă), Nadav Argaman, a avertizat că acest 'calm relativ' este înşelător. Poliţia israeliană a fost desfăşurată masiv la Ierusalim pentru asigurarea securităţii în perioada sărbătorilor pascale.

 

Sursă foto: Ben‏  - Twitter

×
Subiecte în articol: Israel turista britanica deces