x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama îi felicită pe militarii americani care au imobilizat un terorist dintr-un tren francez

Obama îi felicită pe militarii americani care au imobilizat un terorist dintr-un tren francez

22 Aug 2015   •   11:20
Obama îi felicită pe militarii americani care au imobilizat un terorist dintr-un tren francez

Preşedintele Barack Obama a salutat acţiunea "eroică" a doi militari americani care au imobilizat vineri un atacator ce a deschis focul într-un tren ce făcea legătura între Amsterdam şi Paris, incident în care au fost rănite două persoane, transmit AFP şi Reuters.

Obama şi-a exprimat "gratitudinea profundă pentru curajul şi reacţia rapidă a mai multor pasageri, inclusiv a unor membri ai armatei americane, care, dând dovadă de altruism, l-au imobilizat pe atacator", a precizat Casa Albă într-un comunicat.

"Acţiunea lor eroică a împiedicat probabil o tragedie şi mai mare", a mai spus preşedintele american, precizând că SUA vor rămâne în "strâns contact" cu autorităţile franceze pe perioada anchetei.

Obama le-a urat "recuperare rapidă şi completă" tuturor victimelor atacului.

Comandantul William Urban, purtător de cuvânt al Pentagonului, a indicat pentru AFP că "un membru al armatei a fost rănit în timpul incidentului", fără ca viaţa să-i fie pusă în pericol.

Un bărbat înarmat a deschis focul vineri într-un tren Thalys între Amsterdam şi Paris, rănind două persoane, după care a fost imobilizat de pasageri americani. Trenul a fost oprit în gara din Arras (nordul Franţei), unde atacatorul a fost arestat.

Potrivit CNN, cei doi militari americani, membri ai Marine Corps, erau îmbrăcaţi în civil şi l-au imobilizat pe suspect în timp ce acesta încărca o armă de asalt Kalaşnikov, după ce a tras asupra unuia dintre soldaţi cu un pistol automat.

O sursă din cadrul poliţiei franceze a indicat că suspectul, a cărui identitate trebuie să fie confirmată, se afla în evidenţele serviciilor de informaţii. Conform primelor elemente ale anchetei, el ar fi marocan sau de origine marocană şi ar avea 26 de ani.

Premierul belgian Charles Michel a calificat incidentul drept "atac terorist". Incidentul s-a produs puţin înainte de ora 16.00 GMT, când trenul circula încă pe teritoriul Belgiei.

×