x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama obligă centralele electrice pe cărbune, din SUA, să reducă emisiile de CO2 până la 20%

Obama obligă centralele electrice pe cărbune, din SUA, să reducă emisiile de CO2 până la 20%

31 Mai 2014   •   16:51
Obama obligă centralele electrice pe cărbune, din SUA, să reducă emisiile de CO2 până la 20%

Noile reglementări privind emisiile de dioxid de carbon, care ar urma să fie anunţate săptămâna viitoare, vor preveni mii de cazuri de astm şi atacuri de cord în Statele Unite, a declarat sâmbătă preşedintele american Barack Obama, informează AFP.

Barack Obama doreşte să oblige centralele electrice pe cărbune din SUA să reducă emisiile de CO2 până la 20%, pentru a contribui la lupta împotriva încălzirii globale, scrie New York Times. Aproximativ 40% din emisiile de dioxid carbon provin de la centralele electrice.

Acest proiect va fi 'primul plan de acţiune american privind climatul' care va 'crea o economie bazată pe energie curată - folosind mai multă energie curată, mai puţină energie murdară şi irosind mai puţină energie', a dat asigurări Barack Obama în timpul alocuţiunii sale săptămânale difuzate la radio.

Pe parcursul primului an de la punerea în aplicare a acestor noi măsuri, 'până la 100.000 de crize de astm şi 2.100 de atacuri de cord va fi prevenite - şi aceste cifre vor continua să crească', a mai spus şeful statului american.

Planul prevede introducerea unui plafon de emisii de dioxid de carbon la nivel naţional şi va permite fiecăruia dintre cele 50 de state americane să decidă modul în care va realiza aceste obiective, prin utilizarea energiilor regenerabile.

×