x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oficial de la Casa Albă despre discursul lui Donald Trump de la Adunarea Generală ONU

Oficial de la Casa Albă despre discursul lui Donald Trump de la Adunarea Generală ONU

19 Sep 2017   •   13:04
Oficial de la Casa Albă despre discursul lui Donald Trump de la Adunarea Generală ONU

Donald Trump va cere la Adunarea Generală ONU, marţi, acţiune internaţională împotriva Coreei de Nord şi a Iranului, despre care afirmă că reprezintă duble ameninţări asupra securităţii globale, potrivit unui oficial de la Casa Albă, scrie The Guardian.

Preşedintele SUA va avertiz statele membre că riscă să fie “trecători prin istorie” dacă nu se mobilizează împotriva unor asemenea ameninţări, potrivit unui oficial de la Casa Albă.

Sursa a mai spus, de asemenea, că Trump va discuta despre cum statele vor trebui să coopereze în faţa unei asemenea provocări, fără a-şi compromite suvernaitatea. Discursul lui Donald Trump se va concentra asupra “regimurilor care ameninţă siguranţa”.

“Una dintre implicaţiile strategice ale discursului este de a sublinia faptul că una dintre cele mai mari ameninţări la adresa status quo-ului din Iran este însuşi poporul iranian. Deci, evident, va fi o discuţie despre tensiunea care conduce ţara în prezent, despre dorinţele oamenilor şi despre ce fel de viitor îşi doresc. Deci există o multe gânduri strategice în discurs în ceea ce priveşte modul de separare al guvernului de oamenii din Iran.”, a mai spus sursa de la Casa Albă.

Criza din Venezuela şi ameninţările teroriste vor fi, de asemenea, subiecte de discuţie în cadrul discursului preşedintelui SUA la Adunarea Generală ONU.

×