x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oficial nord-coreean: Amenintarile SUA conduc inevitabil la un razboi

Oficial nord-coreean: Amenintarile SUA conduc inevitabil la un razboi

07 Dec 2017   •   09:21
Oficial nord-coreean: Amenintarile SUA conduc inevitabil la un razboi

Exerciţiile militare de amploare efectuate de SUA şi Coreea de Sud şi ameninţările americane cu un război preventiv împotriva Phenianului au făcut ca izbucnirea unui război în Peninsula Coreeană să devină 'un fapt stabilit', a declarat miercuri seara un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean.

 

'Întrebarea rămasă acum este: când va izbucni războiul?', a întrebat purtătorul de cuvânt, într-o declaraţie difuzată de agenţia de presă nord-coreeană ACTC.

'Nu dorim un război, dar nu ne vom ascunde de el şi în cazul în care SUA vor calcula greşit răbdarea noastră şi vor aprinde fitilul pentru un război nuclear, vom face cu siguranţă SUA să plătească scump consecinţele folosind forţa noastră nucleară puternică pe care am consolidat-o în mod constant', a spus de asemenea purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean.

Coreea de Nord a testat săptămâna trecută ceea ce a numit cea mai performantă rachetă balistică intercontinentală (ICBM) care ar putea atinge teritoriul SUA.

Preşedintele SUA Donald Trump a avertizat că va distruge regimul nord-coreean, dacă acesta ameninţă SUA cu arme nucleare, aminteste agerpres.

×
Subiecte în articol: coreea de nord razboi statele unite