x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe OMS avertizează că vaccinurile nu vor fi disponibile în cel de-al doilea val al pandemiei de COVID-19

OMS avertizează că vaccinurile nu vor fi disponibile în cel de-al doilea val al pandemiei de COVID-19

19 Noi 2020   •   09:07

Nici în cel de-al doilea val al pandemiei de coronavirus oamenii nu vor putea beneficia de vaccinuri, a atras atenția Mike Ryan, responsabil al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru situații de urgență, citat de AFP.

"Cred că va mai dura cel puţin între patru sau şase luni înainte să existe niveluri suficiente de vaccinare peste tot. Multe ţări sunt în faţa acestui val şi îl vor traversa şi vor continua să-l înfrunte fără vaccinuri. Trebuie să înţelegem că acum trebuie să facem față fără vaccinuri", a declarat acesta.

Compania americană Pfizer împreună cu producătorul german BioNTech au anunțat că vaccinul dezvoltat de ei are o eficiență de 95%. La începutul acestei săptămâni, și societatea de biotehnologie Moderna a declarat că vaccinul său are o eficiență de 94,5%.

Directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a salutat aceste progrese dar a avertizat că nu este încă timpul să se renunțe la măsurile sanitare, precum testările, urmărirea contacților și  carantina. 

 

×
Subiecte în articol: COVID vaccin oms