x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Opt luptători ai Statului Islamic, ucişi în lovituri ale coaliţiei internaţionale şi armatei turce în nordul Siriei

Opt luptători ai Statului Islamic, ucişi în lovituri ale coaliţiei internaţionale şi armatei turce în nordul Siriei

10 Iul 2016   •   11:11
Opt luptători ai Statului Islamic, ucişi în lovituri ale coaliţiei internaţionale şi armatei turce în nordul Siriei

Opt luptători ai grupării jihadiste Stat Islamic au fost ucişi în nordul Siriei de lovituri aeriene ale coaliţiei internaţionale conduse de SUA şi tiruri de artilerie dinspre Turcia, transmite Reuters, preluând o ştire a agenţiei Anadolu, care citează duminică surse din armata turcă.

Loviturile au vizat zece ţinte ale Statului Islamic şi au distrus de asemenea o clădire folosită de militanţi ca bază, potrivit Anadolu.

Conform sursei citate, armata turcă a declanşat tiruri de mortiere împotriva militanţilor care se pregăteau să deschidă focul sâmbătă spre Turcia din zonele Baragitah, Tel Ahmar şi Shabaniye din nordul Siriei.

Turcia şi coaliţia internaţională au întreprins lovituri regulate împotriva SI în ultimele luni, în urma atacurilor cu rachete comise de jihadişti asupra oraşului Kilis.

Kilis, situat la frontiera cu zona din Siria controlată de Statul Islamic, a fost lovit de rachete de peste 70 de ori în acest an, mai mult de 20 de oameni fiind ucişi.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: statul islamic siria isis