x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Opt morti intr-un atentat la Ierusalim

Opt morti intr-un atentat la Ierusalim

23 Feb 2004   •   00:00

Inca un autobuz israelian s-a transformat ieri in masina ucigasa la Ierusalim, dupa ce un kamikaze palestinian a ucis, o data cu el, inca sapte persoane si ranit alte 62.

Autobuzele mortii la Ierusalim
Inca un autobuz israelian s-a transformat ieri in masina ucigasa la Ierusalim, dupa ce un kamikaze palestinian a detonat o incarcatura exploziva, ucigand, o data cu el, inca sapte persoane si ranind alte cateva zeci.
MARINA CONSTANTINOIU

Era 8:30 dimineata la Ierusalim, ora de varf pentru prima zi din saptamana la israelieni. Copii care se duceau la scoala, oameni care se duceau la munca. N-au mai apucat, pentru ca drumul cu autobuzul de pe linia 14 le-a fost intrerupt de un atentator palestinian de numai 23 de ani, care a decis ca e bine sa moara intr-o explozie, alaturi de alti nevinovati, dar in numele politicii. Era casatorit, avea un copil, iar sotia sa este din nou insarcinata, potrivit cotidianului israelian "Haaretz".

SCENE DE GROAZA. Cel putin sapte persoane si-au pierdut viata, iar alte 62 au fost ranite in acest atentat, comis in ajunul primei audieri la Curtea Internationala de Justitie de la Haga, pe tema gardului de separare dintre Israel si Cisiordania. Acest gard, devenit mar al discordiei, a ajuns in instanta pentru ca este construit pe o "granita" stabilita unilateral de Israel, care sustine ca acesta este necesar pentru a opri atentatorii palestinieni sa patrunda pe teritoriul sau. Autobuzul a fost transformat intr-o gramada de metale contorsionate si cioburi. Politia sosita la fata locului investiga vagi urme ale unei substante chimice neobisnuite, precizand insa ca ar putea proveni de la un spray din bagajele unui pasager.

AVERTISMENT. Ultimul atentat sinucigas comis in Israel dateaza din 29 ianuarie, cand un kamikaze palestinian s-a aruncat in aer intr-un autobuz in centrul Ierusalimului de Vest, la doi pasi de resedinta premierului Ariel Sharon. Atunci, un cetatean israelian de origine romana, plecat de numai trei ani din Romania, si-a pierdut viata in autobuzul distrus de explozie, alaturi de alte 10 persoane. De data aceasta, atentatul a fost comis in apropierea Zidului Plangerii.

×
Subiecte în articol: externe