x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Peste 200 de morţi de la declanşarea epidemiei de Ebola în Guineea

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Peste 200 de morţi de la declanşarea epidemiei de Ebola în Guineea

de Agerpres    |    04 Iun 2014   •   21:27
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Peste 200 de morţi de la declanşarea epidemiei de Ebola în Guineea

Epidemia de febră hemoragică Ebola care a fost declarată în ianuarie în Guineea a făcut 208 morţi, între cele 328 de cazuri suspecte, ceea ce face ca aceasta să fie una dintre cele mai ucigătoare epidemii, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

Un bilanţ precedent al OMS anunţa cel puţin 200 de morţi la data de 28 mai. Între 29 mai şi 1 iunie, în Guineea s-au înregistrat 21 de noi decese legate de epidemie, a precizat OMS, potrivit ultimului său bilanţ de miercuri. Preşedintele statului african Guineea, Alpha Condé, declara în aprilie la Geneva că situaţie este sub control. Dar în timp ce numărul bolnavilor pare să scadă, noi cazuri au fost semnalate în Guineea şi în Sierra Leone.

În Sierra Leone, epidemia a ucis şase persoane din cele 79 de cazuri suspecte. În Liberia, au fost înregistraţi 12 morţi. Virusul a afectat deja peste 300 de persoane în Africa de Vest, a anunţat miercuri organizaţia Medici Fără Frontiere (MSF).

Virusul Ebola, descoperit în 1976 în Republica Democratică Congo (fostul Zair), se transmite la om de la animale sălbatice şi de la om la om prin contact direct.

Febra Ebola, deseori mortală, se manifestă prin hemoragii, vărsături şi diaree. Şansele de supravieţuire a bolnavilor cresc dacă aceştia se hidratează. 

×
Subiecte în articol: ebola