x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noul Orient Express va lega Budapesta de Teheran

Noul Orient Express va lega Budapesta de Teheran

21 Aug 2014   •   15:35
Noul Orient Express va lega Budapesta de Teheran

Un succesor al legendarului Orient Express va începe să funcţioneze, din această toamnă, de la Budapesta la Teheran, via Istanbul, a declarat joi, un oficial al companiei feroviare publice ungare MAV-Start pentru tabloidul Blikk, citat de agenţia MTI. 

Trenul de lux compus din vagoane de epocă va fi tractat de o locomotivă cu aburi, iar călătoria din capitala ungară până în cea iraniană va dura două săptămâni, a precizat directorul de vânzări Gyorgy Zarand. 

MAV-Start va furniza pentru acest proiect trenul-muzeu şi personalul acestuia, în timp ce biletele vor fi vândute de o agenţie britanică de călătorii. Având în vedere estimările referitoare la numărul celor amatori să efectueze această excursie de cinci stele, compania intenţionează să efectueze cinci curse pe an.

Trenul Orient Express original a circulat între 1883 şi 1977 între Paris şi Istanbul, aminteşte MTI. Plecarea în prima cursă a fost la 4 octombrie 1883, din Gara de Est din Paris. Pasagerii au fost transportaţi cu feribotul peste Dunăre de la Giurgiu la Ruse, de unde au continuat drumul într-un alt tren către litoralul bulgăresc al Mării Negre, la Varna. De acolo, s-a pornit mai departe cu feribotul spre Istanbul.  (Agerpres)




×