x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O ţară întreagă pusă pe jar: Pacient infectat cu Ebola, RĂPIT din spital

O ţară întreagă pusă pe jar: Pacient infectat cu Ebola, RĂPIT din spital

25 Iul 2014   •   20:12
O ţară întreagă pusă pe jar: Pacient infectat cu Ebola, RĂPIT din spital
Sursa foto: AHMED JALLANZO/EPA

Urmărire disperată în focarul Ebola din vestul Africii, unde o pacientă care contactase virusul a fost luată cu forța din spital.

Rudele pacientei în vârstă de 32 de ani "au asaltat" King Harman Road Hospital din Freetown, capitala Sierra Leone, punând pe jar întreaga țară. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

La toate posturile de radio s-a cerut sprijinul populației pentru găsirea femeii, descrisă ca "un pericol pentru noi toți".

Citeşte şi Medicul-erou al luptei împotriva EBOLA s-a INFECTAT cu virusul

Corespondentul local al BBC spune că femeia răpită din spital este primul rezident al capitalei găsit pozitiv la testul Ebola. Până acum, virusul fusese izolat în două localități din estul țării, dar această pacientă locuiește într-un cartier dens populat din Freetown, situat pe coasta de vest a Africii.

Personalul medical din Sierra Leone este furios pentru modul în care autoritățile combat epidemia. Ei intenționau chiar să participe la o demonstrație de protest, vineri, dar au anulat-o la cererea serviciilor de securitate.

Săptămână aceasta, trei asistente medicale au murit de Ebola, iar doctorul care coordona echipele medicale a contactat virusul.

×
Subiecte în articol: ebola epidemie ebola sierra leone