x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Palatul Elysee: Ministrul de externe al Iranului se va întâlni în marja summitului G7 cu omologul francez, dar nu cu americanii

Palatul Elysee: Ministrul de externe al Iranului se va întâlni în marja summitului G7 cu omologul francez, dar nu cu americanii

25 Aug 2019   •   21:35
Palatul Elysee: Ministrul de externe al Iranului se va întâlni în marja summitului G7 cu omologul francez, dar nu cu americanii

Şeful diplomaţiei iraniene Mohammad Javad Zarif a sosit duminică după-amiaza la Biarritz pentru a discuta asupra dosarului nuclear iranian cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian, în marja summitului G7, a anunţat Palatul Elysee, potrivit AFP.

"Nu este prevăzută nicio întrevedere (a lui Zarif) cu americanii" prezenţi la acest summit G7 desfăşurat în sud-vestul Franţei, printre care şi preşedintele Donald Trump, a precizat Preşedinţia franceză, subliniind că această vizită a avut loc la iniţiativa Parisului şi nu a G7.

Ministrul afacerilor externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, a sosit duminică într-o vizită-surpriză la summitul G7 de la Biarritz, în sud-vestul Franţei.

Înainte de aceasta AFP informa, citând site-ul de monitorizare a traficului aerian Flightradar24, că un avion oficial iranian a aterizat duminică la orele 14:13 (12:13 GMT) pe aeroportul din Biarritz, oraş care găzduieşte summitul G7, în cadrul căruia problema nucleară iraniană este intens dezbătută. Potrivit istoricului aparatului, furnizat de site, acest avion s-a deplasat în ultimele zile în capitalele europene vizitate de ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif. 

Dosarul exploziv asupra programului nuclear iranian constituie unul dintre principalele puncte de pe agenda summitului G7, ce reuneşte mai mulţi actori ai acestei crize: ţările europene şi Japonia, semnatare ale acordului din 2015, ca şi SUA, care a denunţat acest acord şi a impus sancţiuni economice împotriva Iranului, provocând o escaladare a tensiunilor în această regiune extrem de sensibilă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: summit g7