x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Palestinienii salută decizia lui Trump de a amâna mutarea ambasadei SUA la Ierusalim. Israelul se declară dezamăgit

Palestinienii salută decizia lui Trump de a amâna mutarea ambasadei SUA la Ierusalim. Israelul se declară dezamăgit

01 Iun 2017   •   19:45
Palestinienii salută decizia lui Trump de a amâna mutarea ambasadei SUA la Ierusalim. Israelul se declară dezamăgit

Guvernul israelian s-a declarat joi 'dezamăgit' în urma deciziei preşedintelui american Donald Trump de a amâna pentru încă cel puţin şase luni mutarea ambasadei SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, hotărâre salutată în schimb de palestinieni, transmite AFP. 

'Deşi Israelul este dezamăgit că ambasada nu va fi mutată, apreciem prietenia exprimată de preşedintele Trump pentru Israel şi angajamentul său de a muta ambasada în viitor', se arată într-o declaraţie emisă de biroul de presă al premierului israelian, Benjamin Netanyahu. 

'Poziţia constantă a Israelului este că ambasada americană, precum şi ambasadele tuturor celorlalte state cu care avem relaţii diplomatice, trebuie să fie la Ierusalim, capitala noastră eternă', se aminteşte în declaraţia guvernului israelian. 

Deşi în timpul campaniei electorale a insistat că odată ajuns la Casa Albă va dispune mutarea ambasadei SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, Donald Trump a semnat joi un ordin prin care amână această mutare, decisă de fapt la Washington cu mai mult de 20 de ani în urmă, dar amânată la fiecare şase luni de toţi preşedinţii americani. 

Responsabilii palestinieni, care au criticat promisiunea făcută de Trump în campania electorală, au salutat acum menţinerea ambasadei SUA la Tel Aviv, calificând decizia preşedintelui american drept un 'pas pozitiv şi important'. 

Totuşi, Casa Albă a menţionat în anunţul privind amânarea acestei mutări ca ea va avea loc în final, precizând ca decizia luată acum de Trump este motivată de dorinţa Washingtonului de a încuraja procesul de pace israeliano-palestinian şi ea nu trebuie considerată 'nicidecum un pas înapoi făcut de preşedinte în sprijinul său puternic pentru Israel şi pentru alianţa SUA-Israel'.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: trump palestina Israel