x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc a mulțumit public pentru toate mesajele de Crăciun

Papa Francisc a mulțumit public pentru toate mesajele de Crăciun

26 Dec 2017   •   21:30
Papa Francisc a mulțumit public pentru toate mesajele de Crăciun

Papa Francisc a mulţumit public marţi pentru toate mesajele de felicitare ce i-au fost trimise cu ocazia Crăciunului, relatează EFE. 

"În aceste săptămâni am primit foarte multe mesaje de felicitare. Fiind imposibil să răspund la fiecare, îmi exprim astăzi faţă de toţi cele mai vii mulţumiri, mai ales pentru darul rugăciunii. Vă mulţumesc din inimă! Domnul să vă răsplătească cu bunătatea sa!", a spus Francisc, marţi, după rugăciunea Angelus în Piaţa Sf. Petru, în ziua Sfântului Ştefan, care a fost primul martir, zi de sărbătoare în Italia. 

Pe de altă parte, în timpul rugăciunii Angelus, papa a subliniat că ''mesajul lui Iisus este incomod şi ne incomodează pentru că sfidează puterea religioasă lumească şi constituie o provocare pentru conştiinţe''. ''După venirea sa, este necesar a ne converti, a schimba mentalitatea, a renunţa la gândirea dinainte'', conform relatării Radio Vatican. 

Şeful Bisericii Catolice a explicat, de asemenea, că Iisus vine să elimine "orice conflict şi resentimente". ''El este izvorul iubirii care ne deschide spre comuniunea cu fraţii, îndepărtând orice conflict şi resentiment. Să-i cerem lui Iisus, născut pentru noi, să ne ajute să ne asumăm această dublă atitudine de încredere în Tatăl şi de iubire pentru aproapele''.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: papa francisc craciun mesaje