x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc a plecat spre Ierusalim cu o delegaţie ecumenică

Papa Francisc a plecat spre Ierusalim cu o delegaţie ecumenică

24 Mai 2014   •   10:30
Papa Francisc a plecat spre Ierusalim cu o delegaţie ecumenică

Papa Francisc începe azi în Iordania prima sa călătorie în Orientul Mijlociu, sub auspiciile dialogului interreligios şi al ecumenismului, în scopul unei apropieri între Bisericile Catolică şi Ortodoxă încă divizate, relatează AFP. Din delegaţia papală mai fac parte rabinul Abraham Skorka şi Şeicul Omar Abboud, capul comunității musulmane din Argentina.

Suveranul Pontif, care a făcut apel la credincioşi 'să se roage pentru pace pe acest pământ, ce are de suferit atât de mult', va merge în Iordania, la Betleem, în Cisiordania şi la Ierusalim.

Într-un Orient Mijlociu atât de frământat, vizita Papei, care nu ţine la protocol şi care nu va avea papamobil blindat, le dă emoţii forţelor de securitate. În Iordania, 500 de militari se vor alătura Gărzii Regale şi 3.000 de agenţi de securitate palestinieni vor asigura siguranţa la Betleem.

Poliţia israeliană va mobiliza 8.500 de agenţi pentru un dispozitiv denumit 'Operaţiunea Sutana Albă'. De asemenea, poliţia a iniţiat procedurile de îndepărtare a 15 activişti evrei de extrema-dreaptă, suspectaţi că ar vrea ''să provoace tulburări'', şi a sporit supravegherea în locurile sensibile.  (Agerpres)



 

×