x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc, GAFĂ MONUMENTALĂ la Vatican. Ce a rostit Suveranul Pontif, în timpul slujbei, face înconjurul lumii (VIDEO)

Papa Francisc, GAFĂ MONUMENTALĂ la Vatican. Ce a rostit Suveranul Pontif, în timpul slujbei, face înconjurul lumii (VIDEO)

04 Mar 2014   •   10:31
Papa Francisc, GAFĂ MONUMENTALĂ la Vatican. Ce a rostit Suveranul Pontif, în timpul slujbei, face înconjurul lumii (VIDEO)

Discursul de binecuvântare al Suveranului Pontif, ţinut duminică la Vatican, a căzut în derizoriu după ce Sanctitatea Sa a scăpat involuntar o greşeală de pronunţie, care, acum face înconjurul lumii.

Scroll pentru video

Papa Francisc s-a adresat mulţimii prezente la Vatican în chestiunea Ucrainei şi, în timpul discursului, în loc să spună "caso", cuvânt care în italiană înseamnă "caz", Papa Francisc a rostit "cazzo", cuvânt care desemnează organul genital masculin.

"De aceea, Iisus i-a pedepsit de multe ori pe cei bogaţi, deoarece riscul ca ei să caute siguranţă în bogăţia acestei lumi era mare. În acest caz (cuvânt înlocuit de înjurătură), providenţa lui Dumnezeu se face vizibilă ca gest de solidaritate", a spus Papa.

Greşeala Papei a fost imediată taxată, iar înregistrarea discursului face furori pe Internet. 

×