x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc le-a dorit tuturor "un an de pace"

Papa Francisc le-a dorit tuturor "un an de pace"

01 Ian 2016   •   16:21

Papa Francisc le-a dorit tuturor, în discursul rostit vineri în faţa a mii de credincioşi veniţi în Piaţa Sfântul Petru, "un an de pace" şi de "milostivire", transmite AFP.

"Vă doresc tuturor un an de pace vegheat de Dumnezeu, plin de milostivire", a declarat suveranul pontif cu ocazia slujbei Angelus.

La fel ca de Crăciun, în Piaţa Sfântul Petru au fost mobilizaţi mulţi poliţişti, care au asigurat protecţia oamenilor adunaţi de Anul Nou. Fiecare credincios a fost nevoit să treacă printr-un cadru de securitate înainte să intre în piaţă.

În cursul dimineţii, papa a ţinut o slujbă cu ocazia Zilei Mondiale pentru Pace, în care a făcut un apel la păstrarea speranţei, în pofida violenţelor şi nedreptăţilor din lume. "Un fluviu de mizerie, alimentat de păcat, pare să contrazică plenitudinea vremurilor realizată de Cristos", a spus papa Francisc, adăugând în schimb că "acest fluviu în creştere nu poate face nimic împotriva oceanului de milostivire care inundă lumea noastră".

În mesajul său anual pentru pace, citit în 1 ianuarie în toate bisericile catolice, Jorge Bergoglio a criticat şi "indiferenţa" unei lumi suprainformate şi a făcut un apel la state să împiedice răspândirea conflictelor, să atenueze datoriile şi să desfăşoare o cooperare care să respecte culturile şi dreptul copiilor de a se naşte.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: papa francisc pace anul 2016 revelion anul nou