x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc, reacţie în cazul imigranţilor morţi în Austria

Papa Francisc, reacţie în cazul imigranţilor morţi în Austria

30 Aug 2015   •   16:00
Papa Francisc, reacţie în cazul imigranţilor morţi în Austria

Papa Francisc a denunțat duminică moartea a 71 de refugiați într-un camion pe autostrada Budapesta-Viena, cerând o "cooperare eficientă", ca în cazul "crimelor care aducă ofensă întregii umanități".

Citește și  Zeci de refugiaţi şi-au găsit sfârşitul într-un camion frigorific

Ci

"Mă alătur Bisericii Austriei în rugăciune pentru cele 71 de victime, printre care și patru copii, găsite într-un camion pe autostrada Budapesta-Viena. Dumnezeu să-i ierte", a spus Papa Francisc, reamintind că "în ultimele zile numeroși imigranți și-au pierdut viața în călătorii teribile".

Citește și Numărul imigranţilor găsiţi morţi într-un camion de Austria a crescut la 71

În plină dezbatere mondială privind primirea a milioane de refugiați și imigranți clandestini, Papa s-a exprimat împotriva mișcărilor xenofobe, prezente de asemenea printre catolici, și a făcut apel la aceștia din urmă să se mobilizeze mai mult ca niciodată pentru a-i primi pe refugiați. Arhiepiscopul de Torino (nord), monseniorul Cesare Nosiglia, a cerut sâmbătă fiecărei parohii să ia în grijă cinci refugiați.

Citește și Trei copii în stare critică, descoperiţi într-un camion cu refugiaţi, în apropiere de graniţa cu Germania

Papa se luptă încă de la alegerea sa în 2013 împotriva "mondializării indiferenței" în privința imigranților clandestini, din care 107.000 au ajuns în Europa numai în luna iulie.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: papa francisc camion austria reactie