x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc vorbeste despre un nou "tip de terorism"

Papa Francisc vorbeste despre un nou "tip de terorism"

02 Dec 2017   •   17:05
Papa Francisc vorbeste despre un nou "tip de terorism"

Papa Francisc a comparat sâmbătă, în Bangladesh, actul de a bârfi cu terorismul, şi le-a spus preoţilor şi măicuţelor la sfârşitul călătoriei sale în Asia că bârfa este distructivă pentru armonia religioasă.

 

"Duşmanul armoniei într-o comunitate religioasă este spiritul bârfei - este un fel de terorism", a lansat Suveranul Pontif la o reuniune a catolicilor desfasurata inaintea plecarii din Dacca.

"Este la fel ca în cazul teroriştilor care nu recunosc acest lucru, dar lasă bombe în urma lor", a spus papa în faţa unei mulţimi adunate la o biserică portugheză din secolul al XVI-lea.

Francisc, care a petrecut trei zile în Bangladesh în cadrul unei vizite de şase zile în Asia, le-a cerut catolicilor "să-şi muşte limba" pentru a evita neîncrederea şi diviziunea.

În timpul şederii sale la Dacca, Francisc a recunoscut nenorocirea cu care se confruntă populaţia rohingya, minoritate musulmană persecutată în Myanmar, care a fugit cu sutele de mii în Bangladesh pentru a scăpa epurărilor armatei.

Francisc a fost sfătuit să nu folosească acest cuvânt în timpul primei părţi a vizitei sale în Asia, cea din Myanmar, unde membrii minorităţii musulmane nu sunt consideraţi cetăţeni ci sunt numiţi bengali, ceea ce sugerează că sunt intruşi din Bangladesh.

Peste 624.000 de musulmani rohingya au trecut în Bangladesh după ce armata din Myanmar a lansat o operaţiune de reprimare a insurgenţilor musulmani acuzaţi că au comis atacuri asupra unor posturi de securitate din satul Rakhine pe 25 august, scrie agerpres.

×