x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parchetul rus cere închisoare pe viaţă pentru un fost acţionar Iukos

Parchetul rus cere închisoare pe viaţă pentru un fost acţionar Iukos

de Veronica Micu    |    23 Iul 2008   •   00:00
Parchetul rus cere închisoare pe viaţă pentru un fost acţionar Iukos

13:55 • Astăzi, procurorii ruşi au cerut pedeapsa cu închisoare pe viaţă pentru unul dintre foştii principali acţionari ai companiei petroliere Iukos, Leonid Nevzlin. Refugiat în Israel, Nevzlin este acuzat că ar fi "organizat" cel puţin două crime, au anunţat agenţiile ruse de presă, citate de AFP.

Astăzi, procurorii ruşi au cerut pedeapsa cu închisoare pe viaţă pentru unul dintre foştii principali acţionari ai companiei petroliere Iukos, Leonid Nevzlin. Refugiat în Israel, Nevzlin este acuzat că ar fi "organizat" cel puţin două crime, au anunţat agenţiile ruse de presă, citate de AFP.


ACUZE. Un procuror de la Moscova a cerut ca Leonid Nevzlin, un fost asociat al lui Mihail Hodorkovski, cel mai celebru deţinut din Rusia, să fie declarat "vinovat de organizarea asasinării a cel puţin două persoane şi pentru o tentativă de crimă". Nevzlin este judecat în lipsă, potrivit RIA Novosti. El a obţinut în anul 2003 cetăţenie israeliană. Arestat în 2003 şi condamnat pentru fraudă fiscală în 2005 la capătul unui proces considerat ca fiind inspirat de Kremlin, Hodorkovski execută o pedeapsă de opt ani de închisoare în Siberia.

×
Subiecte în articol: externe