x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parisul ar putea avea în curând un parc destinat nudiştilor

Parisul ar putea avea în curând un parc destinat nudiştilor

26 Sep 2016   •   17:09
Parisul ar putea avea în curând un parc destinat nudiştilor

Autorităţile din capitala Franţei intenţionează să deschidă un parc pentru nudişti. Proiectul s-ar putea concretiza în viitorul nu prea îndepărtat, informează Reuters. 

''Trebuie să găsim locul potrivit şi nu vrem să supărăm pe nimeni'', a declarat primarul Parisului, Bruno Julliard. ''Probabil că va fi un parc sau o grădină'', a explicat acesta pentru postul de radio RMC. ''Şi alte capitale europene au făcut acest lucru, chiar foarte recent s-a întâmplat la Berlin'', a adăugat edilul. 

Vara, pe malurile Senei sau în unele parcuri, persoanele care fac plajă îmbrăcate foarte sumar nu mai reprezintă o prezenţă neobişnuită, iar politicienii din Partidul Ecologist au propus să se facă un pas mai departe în beneficiul fanilor nudismului, mai arată Reuters. 

Jacques Frimont, vicepreşedinte al Asociaţiei pentru Promovarea Naturismului în Libertate, a propus o zonă din preajma lacului Daumesnil din Bois de Vincennes, în estul oraşului, lac pe care autorităţile plănuiesc să-l transforme într-o zonă pentru înot de agrement până în 2019, după cum arată Mail Online. 

Grupurile de nudişti din Paris se plâng din cauza aglomeraţiei din zonele destinate lor, cum ar fi piscina Roger Le-Gall care permite nudismul în anumite zile ale săptămânii. ''Suntem peste 150 de persoane miercurea seara'', a declarat Denis Porquet, membru al Asociaţiei Nudiştilor din Paris pentru 20minutes.fr. 

Potrivit legislaţiei franceze, nudiştii pot primit amenzi de 15.000 de euro sau chiar un an de închisoare, mai arată Mail Online.

AGERPRES

×