x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe GALERIE FOTO - Parisul sub nămeți. Celebre monumente, acoperite cu strat generos de zăpadă

GALERIE FOTO - Parisul sub nămeți. Celebre monumente, acoperite cu strat generos de zăpadă

08 Feb 2018   •   13:52
GALERIE FOTO - Parisul sub nămeți. Celebre monumente, acoperite cu strat generos de zăpadă

Situaţia pare să revină treptat la normal în capitala Franţei după ce ninsorile din această săptămână şi scăderea bruscă a temperaturilor au perturbat circulaţia, informează joi AFP. 

Doar opt dintre departamentele din regiunea Parisului se mai aflau joi sub alerta portocalie a Meteo France din cauza zăpezii şi a gheţii, faţă de 45 de departamente vizate de acest cod de la începerea episodului de ninsoare care a afectat nordul Franţei începând de marţi. 

Météo France a avertizat în special cu privire la temperaturile "puternic negative", care pot varia de la minus 3 grade Celsius la Paris la minus 11 grade Celsius în suburbii. În acest sens, institutul de meteorologie a atras atenţia, printr-un mesaj publicat joi dimineaţa pe Twitter, cu privire la formarea de gheaţă pe suprafeţele acoperite cu zăpadă şi a avertizat populaţia asupra ''fenomenelor de alunecare". 

Noi căderi de zăpadă sunt prognozate pentru ziua de vineri. 

Joi, la ora 7:00, nu a fost identificată nicio problemă pe aeroporturile Paris-Orly şi Charles de Gaulle din regiunea Parisului, potrivit unei surse aeroportuare. 

"Trenurile circulă" în regiunea pariziană, iar statul a mobilizat mijloace "excepţionale" pentru a face faţă zăpezii, a dat asigurări, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Benjamin Griveaux. 

După situaţii tensionate semnalate în unele gări din zona Parisului ca urmare a fenomenelor de iarnă, Societatea naţională de căi ferate franceze (SNCF) a prevăzut un trafic ''normal sau cvasinormal'' pentru trenurile de mare viteză (TGV) şi "două din trei trenuri" din regiunea Parisului, conform unui comunicat. 

Autorităţile locale au transmis din nou un apel către cetăţeni rugându-i să nu utilizeze autovehiculele în ziua de joi. Miercuri, după depunerea unui strat de zăpadă de 7 -15 centimetri, poliţia a avertizat locuitorii din zona Parisului să îşi lase maşinile acasă. 

Căderile de zăpadă neobişnuite au condus, miercuri, la anularea tuturor serviciilor de autobuz din Paris şi la unele anulări în reţeaua RER (Réseau Express Régional), însă metroul a continuat să opereze în regim normal. Pentru ziua de joi, compania de metrou din Paris a prevăzut un trafic "uşor perturbat", menţionează AFP. 

Redeschis câteva ore miercuri după-amiaza, traficul de autovehicule de mare tonaj a fost interzis din nou, joi, în regiunea Parisului, potrivit poliţiei. Miercuri, în departamentul Seine-et-Marne, la est de capitala franceză, autorităţile locale au declarat că 1.500 de vehicule grele cărora nu li s-a mai permis circulaţia din cauza căderilor de zăpadă au fost parcate în zone speciale.AGERPRES

×