x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parlamentul European a votat în favoarea noii Comisii Europene conduse de Juncker. Care este mesajul Corinei Creţu

Parlamentul European a votat în favoarea noii Comisii Europene conduse de Juncker. Care este mesajul Corinei Creţu

22 Oct 2014   •   14:22
Parlamentul European a votat în favoarea noii Comisii Europene conduse de Juncker. Care este mesajul Corinei Creţu

Noua Comisie Europeană, condusă de luxemburghezul Jean-Claude Juncker, a primit miercuri, la Strasbourg, votul de învestitură din partea Parlamentului European, informează agenţiile internaţionale de presă şi pagina de Facebook a Comisiei Europene.

În favoarea noii Comisii au votat 423 de eurodeputaţi, în timp ce 209 s-au pronunţat împotrivă, iar 67 s-au abţinut de la vot. Comisia Juncker îşi va putea începe astfel activitatea la 1 noiembrie, mandatul actualei CE conduse de Jose Manuel Barroso urmând să se încheie la 31 octombrie. În discursul său înaintea votului în PE asupra noii Comisii, Juncker a spus că investiţiile sunt vitale în restabilirea creşterii şi în crearea de locuri de muncă.

Jean-Claude Juncker, fost premier conservator al Luxemburgului, a subliniat, totuşi, că, aşa cum a spus cancelarul german Angela Merkel, o mare parte dintre cele 300 de miliarde de euro ar trebui să vină de la investitorii privaţi şi că guvernele ar trebui să-şi ţină în continuare sub control deficitele bugetare. "Dacă ne veţi susţine astăzi, vom prezenta pachetul privind locurile de muncă, creşterea şi investiţiile până la Crăciun", a declarat Juncker în faţa eurodeputaţilor, adăugând că investiţiile ar trebui să se concentreze pe îmbunătăţirea eficienţei economice, nu pe cheltuielile pe termen scurt.

Noul comisar european din partea României, Corina Creţu, a postat pe pagina sa de Facebook un scurt anunţ privind votul din PE, declarând că este “recunoscătoare şi onorată” pentru şansa de a conduce unul dintre posturile Comisiei. “Sunt onorată şi recunoscătoare pentru şansa de a conduce politica regională a acestei Comisii într-o nouă decadă. Să fie într-un ceas bun!”, a scris Corina Creţu. (I.D)

×