x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Patriarhia Moscovei: În Orientul Mijlociu are loc un genocid al creştinilor cu acordul tacit al Occidentului

Patriarhia Moscovei: În Orientul Mijlociu are loc un genocid al creştinilor cu acordul tacit al Occidentului

30 Oct 2014   •   12:06
Patriarhia Moscovei: În Orientul Mijlociu are loc un genocid al creştinilor cu acordul tacit al Occidentului

În unele ţări din Orientul Mijlociu are loc un genocid al creştinilor, cu acordul tacit şi, poate, chiar cu aprobarea puterilor occidentale, a declarat mitropolitul Ilarion, şeful Departamentului pentru relaţii externe din cadrul Patriarhiei ruse, cu prilejul unei vizite la Moscova a patriarhului Bisericii Copte, Teodor al II-lea.

În acelaşi timp, mitropolitul Ilarion a acuzat ţările occidentale de aplicarea unor standarde duble în Orientul Mijlociu. ''Standardele duble sunt caracteristice pentru acţiunile ţărilor occidentale.

Acestea proclamă idealurile democraţiei şi, în numele acestor idealuri, puterile occidentale se amestecă în situaţia ţărilor din Orientul Mijlociu, răsturnând regimurile existente acolo, dar după aceea nimeni nu mai are grijă de ceea ce se va întâmpla mai departe, de soarta creştinilor din aceste ţări'', a afirmat reprezentantul Patriarhiei ruse, potrivit pravoslavie.ru, citat de Agerpres. Mitropolitul rus a subliniat în continuare că Rusia este singura putere care a făcut din protejarea creştinilor una din priorităţile politicii sale externe. ''Biserica noastră şi statul nostru fac împreună eforturi astfel încât creştinii să rămână în regiunea Orientului Mijlociu şi să trăiască în pace şi în înţelegere cu reprezentanţii tuturor celorlalte religii'', a mai afirmat şeful Departamentului pentru relaţii externe din cadrul Patriarhiei ruse.

×