x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Patru traficanţi, condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru uciderea a 71 de migranţi

Patru traficanţi, condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru uciderea a 71 de migranţi

20 Iun 2019   •   11:51
Patru traficanţi, condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru uciderea a 71 de migranţi

Patru traficanţi de persoane au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă joi de un tribunal din Ungaria pentru decesul a 71 de migranţi ale căror corpuri în descompunere au fost găsite în interiorul unui camion frigorific abandonat pe o autostradă în Austria în august 2015, informează Reuters.
Într-o hotărâre definitivă, judecătorul Erik Mezolaki a declarat că trei dintre traficanţi nu vor avea nicio posibilitate de eliberare condiţionată, în timp ce al patrulea ar putea beneficia de aceasta după ce îşi va ispăşi pedeapsa minimum 30 de ani.
Şeful afgan al reţelei şi trei complici bulgari au fost găsiţi vinovaţi de omucidere involuntară pentru că au refuzat să oprească furgoneta frigorifică şi să deschidă uşile pentru a lăsa să intre aer, în pofida rugăminţilor celor dinăuntru.
Pasagerii au înţeles că riscă să se sufoce şi atunci au lovit în uşă, au ţipat şi strigat încercând să atragă atenţia şoferului, a declarat un judecător într-o audiere anterioară anul trecut.
Moartea acestor migranţi - 59 de bărbaţi, opt femei şi patru copii - provenind din Siria, Irak şi Afganistan a şocat Europa, în timp ce ţările europene luptau să facă faţă unui aflux masiv de migranţi.
Acesta a fost cel mai tragic incident produs pe aşa-zisa 'ruta balcanică' a migraţiei, pe unde sute de mii de persoane fugeau de război şi sărăcie din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia, încercând să ajungă în Occident. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: traficanti austria