x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pentagon: Abordarea rusă în Rusia, "sortită eşecului"

Pentagon: Abordarea rusă în Rusia, "sortită eşecului"

30 Sep 2015   •   23:49
Pentagon: Abordarea rusă în Rusia, "sortită eşecului"

Abordarea rusă în Siria este "sortită eşecului" şi "va sfârşi prost", a estimat miercuri secretarul american al apărării, Ashton Carter, după primele lovituri ale Rusiei în ţara devastată de războiul civil, relatează AFP.

"Abordarea lor este sortită eşecului", a declarat Ashton Carter în cursul unei conferinţe de presă, desfăşurată la Pentagon. "Ceea ce fac va sfârşi prost şi este contraproductiv", a continuat el.

Ministrul american a afirmat că primele lovituri ruse probabil nu au vizat gruparea Statul Islamic (SI), contrar intenţiilor afişate de Moscova.

"Se pare că ele au avut loc în zone unde nu există forţe ale grupării Statul Islamic", a spus el.

Ashton Carter a apreciat, de asemenea, că strategia Rusiei în Siria, care nu prevede o tranziţie politică şi plecarea lui Bashar Al-Assad, riscă să adauge "ulei pe focul" conflictului.

"Poziţia noastră este clară: înfrângerea grupării Statul Islamic şi a extremismului din Siria nu se poate încheia decât în paralel cu o tranziţie politică în Siria", a ţinut să sublinieze demnitarul american.

Aviaţia rusă a efectuat miercuri primele bombardamente în Siria la solicitarea preşedintelui Bashar Al-Assad, o intervenţie militară care a ridicat imediat semne de întrebare în mai multe ţări occidentale cu privire la ţintele vizate într-adevăr, SI sau rebeli.

AGERPRES 

×