x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul consilier al presedintelui Trump risca sa ajunga dupa gratii

Fostul consilier al presedintelui Trump risca sa ajunga dupa gratii

02 Dec 2017   •   09:41
Fostul consilier al presedintelui Trump risca sa ajunga dupa gratii

Pentru ca a mintit in privinta intalnirilor sale cu diplomati si oficiali rusi, Michael Flynn, fostul consilier pe probleme de securitate al presedintelui Donald Trump, care, printre altele, a pledat vinovat, risca sase luni inchisoare si o amenda de 9.500 de dolari, pedeapsa maxima prevazuta in astfel de cazuri. E adevarat, el ar putea scapa doar cu o amanda de 500 de dolari.

 

Potrivit presei de peste ocean, Flynn analiza cu reprezentantii lui Trump discutiile telefonice purtate in 2016 de fostul consilier cu fostul ambasador al Rusiei la Washington, Serghei Kisliak, despre sanctiunile impotriva Moscovei si despre votul din Consiliul de securitate al ONU pe marginea unei rezolutii antiisraeliene.

"Imediat dupa o convorbire cu unul dintre responsabilii echipei de tranzitiei ai presedintelui Trump, Flynn l-a sunat pe ambasadorul rus, cerandu-i ca Rusia sa nu agraveze lucrurile si sa raspunda moderat la sanctiuni. Ulterior, Flynn a luat legatura cu oamenii lui Trump, carora le-a relatat continul discutiei cu diplomatul rus, inclusiv partea referitoare la sanctiunile Statelor Unite", se arata in documentele procuraturii americane.

Discutia in cauza ar fi avut loc in jurul datei de 29 decembrie anul trecut. Acuzatia sustine ca, la cateva zile dupa respectiva convorbire, Kisliak l-ar fi sunat personal pe Flynn, cei doi vorbind insa despre situatia din Orientul Mijlociu.

Fostul consilier s-a angajat sa colaboreze in totalitate, "cinstit si sincer" cu organele de ancheta, fiind dispus sa fie supus detectorului de minciuni si sa "lucreze sub acoperire". Orice abatere de la aceasta promisiune va fi considerata incalcare a acordului cu instanta de judecata.

×