x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Percheziții în clădirea Guvernului din Chișinău

Percheziții în clădirea Guvernului din Chișinău

21 Aug 2017   •   11:51
Percheziții în clădirea Guvernului din Chișinău

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) şi procurorii anticorupţie din Republica Moldova au descins, luni dimineaţa, în clădirea guvernului de la Chişinău, informează Agora.md şi Radio Chişinău. 

Potrivit şefei serviciului de presa al CNA, Angela Starinschi, este vorba despre mai multe dosare de corupţie şi trafic de influenţă. 

"Este vorba despre mai multe dosare de corupţie şi trafic de influenţă, în care sunt vizaţi angajaţi ai ministerelor justiţiei şi educaţiei, notari, dar şi reprezentanţi ai unor birouri de traduceri. Aceste persoane sunt suspectate de perfectarea ilegală a unor acte pentru cetăţeni moldoveni şi străini', a declarat Starinschi pentru Agora.md. 

Ultimele percheziţii în clădirea executivului de la Chişinău au avut loc la finele lunii aprilie, când a fost reţinut ministrul transporturilor de atunci, Iurie Chirinciuc. Acesta, alături de directorul general-interimar al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Veaceslav Teleman, şi de şefii a două companii de construcţii, au fost reţinuţi pe 27 aprilie, fiind suspectaţi de organizarea unei scheme infracţionale de mare anvergură, cu scopul dobândirii de mijloace financiare. AGERPRES

×