x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pesta porcină în carnea din Republica Moldova, confirmată de un laborator din Spania

Pesta porcină în carnea din Republica Moldova, confirmată de un laborator din Spania

06 Oct 2016   •   12:02
Pesta porcină în carnea din Republica Moldova, confirmată de un laborator din Spania

Un laborator din Spania a confirmat prezenţa virusului de pestă porcină în probele trimise de Republica Moldova, au anunţat oficiali ai Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) într-o conferinţă de presă, relatează joi Radio Chişinău. 

După această confirmare, autorităţile moldovene au instituit stare de alertă în localităţile Moşana şi Cernoleuca pentru ca experţii să poată trece la măsurile de combatere a virusului pe parcursul a 45 de zile. 

'În baza deciziei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, s-au instituit filtre la toate intrările şi ieşirile din acele sate, utilate cu dezinfectante. Se interzice sacrificarea animalelor în scopul consumului public. Maşinile care intră în aceste localităţi vor fi verificate de către poliţişti şi vor fi dezinfectate de către specialişti", a menţionat în cadrul briefingului directorul adjunct al ANSA, Vsevolod Stamati. Potrivit acestuia, urmează ca în următoarele zile să fie efectuate verificări pe întreg teritoriul republicii. 

Recent, în raionul Donduşeni, din nordul Republicii Moldova, au fost înregistrate două focare de infectare cu virusul pestei porcine. AGERPRES

×
Subiecte în articol: pesta porcina