x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 100 de zboruri pentru repatrieri din UE sunt planificate în perioada următoare

Peste 100 de zboruri pentru repatrieri din UE sunt planificate în perioada următoare

30 Mar 2020   •   18:22
Peste 100 de zboruri pentru repatrieri din UE sunt planificate în perioada următoare

Peste 4.000 de cetățeni europeni, au fost repatriați din țări terțe prin intermediul Mecanismului UE de protecție civilă, și alte peste 100 de zboruri sunt programate în zilele viitoare, informează Comisia Europeană.

De la începutul pandemiei, aproximativ 250.000 de persoane au fost repatriate în Europa prin intermediul unor zboruri organizate de statele membre.

Mai mult decât atât, Mecanismul UE de protecție civilă a facilitat repatrierea, în Europa, a 4.384 de cetățeni UE din China, Japonia, SUA, Maroc, Tunisia, Vietnam, Filipine, Egipt, Republica Dominicană, Columbia, Costa Rica, Panama, Cuba, Honduras, Mexic, Republica Capului Verde, Georgia, Gambia, Senegal, Haiti și Malaezia.

Marea Britanie, în timpul perioadei de tranziție, și alte șase țări participante la Mecanism (Islanda, Norvegia, Serbia, Muntenegru, Macedonia de Nord și Turcia) beneficiază de asemenea de sprijinul acestuia în aducerea propriilor cetățeni acasă.

Mai sunt planificate aproape 100 de zboruri în următoarele zile. Săptămâna trecută, Comisia Europeană a propus creșterea bugetului UE cu 45 milioane de euro în vederea sprijinirii eforturilor de repatriere.

În cadrul Mecanismului UE de protecție civilă, Comisia Europeană contribuie la acoperirea costurilor aferente zborurilor de repatriere ce conțin cetățeni din mai mult decât un singur stat membru, în baza principiului solidarității.

Sursa: Mediafax

×