x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 2.500 de irlandeze au făcut baie goale în scop caritabil și au stabilit un nou record mondial

Peste 2.500 de irlandeze au făcut baie goale în scop caritabil și au stabilit un nou record mondial

10 Iun 2018   •   14:30
Peste 2.500 de irlandeze au făcut baie goale în scop caritabil și au stabilit un nou record mondial

Mii de femei din Irlanda s-au dezbrăcat de inhibiţii, sâmbătă, pe o plajă retrasă din apropiere de Dublin şi au făcut baie goale doborând astfel un record mondial şi ajutând la strângerea de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer, informează Reuters. 

Reprezentanta Guinness World Records care a confirmat recordul, Lucia Sinigagliesi, a declarat că 2.505 de femei au petrecut cel puţin cinci minute în apa mării pentru a stabili un nou record mondial. 

Recordul anterior a fost stabilit în Australia de Vest în anul 2015 când 786 de participanţi au înotat dezbăcaţi în apropierea oraşului Perth, în apa având circa 23 de grade Celsius, pentru a încuraja imaginea corporală pozitivă. 

Sâmbătă, temperatura apei din largul plajei Magheramore, aflată la circa 50 de kilometri de Dublin, nu a trecut de 12 grade Celsius în ciuda vremii calde din ultima perioadă, precizează Reuters. 

Prima ediţie a acestui eveniment anual s-a desfăşurat în 2013, la iniţiativa lui Dee Featherstone din Dublin, la doar câteva săptămâni după ce aceasta a suferit o mastectomie. 

În urma ediţiilor desfăşurate până în prezent, cu excepţia celei care tocmai s-a încheiat, au fost strânşi peste 153.000 de euro. 

Banii adunaţi în acest an vor fi donaţi Aoibheann's Pink Tie, o organizaţie caritabilă pentru copiii diagnosticaţi cu cancer.

AGERPRES

×