x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Phenianul spune despre Donald Trump că este ”psihopat”

Phenianul spune despre Donald Trump că este ”psihopat”

22 Iun 2017   •   16:37
Phenianul spune despre Donald Trump că este ”psihopat”

Rodong Sinmun, cotidian oficial din Coreea de Nord, îl critică pe Donald Trump și îl numește ”psihopat”, într-un articol publicat în numărul de joi, citat de dailymail.co.uk.

Tensiunile dintre SUA și Coreea de Nord s-au acutizat și mai mult după ce studentul american, Otto Warmbier, a decedat. Warmbier a stat mai multe luni în detenție într-o închisoare secretă din Coreea de Nord iar săptămâna trecută a fost eliberat după ce a intrat în comă.

Publicația de la Phenian spune că președintele american ”se află într-o situație delicată” și că se joacă cu ideea unui atac asupra acestei țări pentru a distrage atenția publicului de la criza politică din SUA.

”Coreea de Sud trebui să înțeleagă că urmându-l pe psihopatul Trump vor ajunge într-o situație dezastruoasă”, se mai spune în publicația Rodong Sinmun.

Coreea de Nord a efectuat mai multe teste cu arme nucleare, în ultima perioadă, lucru care a intensificat tensiunile din peninsulă iar moarte studentului au accentuat și mai mult ruptura dintre Phenian și Washington.

Trump a criticat în termeni duro ”regimul brutal” de la Phenian și a spus că este hotărât să preîntâmpine repetarea unor astfel de tragedii în care oameni nevinovați cad în mâinile unui regim care nu are niciun respect pentru legi sau o minimă decență umană”, a conchis liderul de la Casa Albă.

×